Als de koffieautomaat oren zou hebben…

Als de koffieautomaat oren zou hebben…

Zojuist had ik het met Talitha over het gemis van koffieautomaat-momentjes in deze tijd. De momenten van oprechte interesse in elkaar als mens, ontstonden vooral daar. Er vond nog even een nabeschouwing plaats van de lokale voetbalwedstrijd, het op kamers gaan van kinderen kreeg een plek en datingperikelen kwamen voorbij.

Terwijl we het daar over hadden, moest ik denken aan nog een andere speciale functie van de koffieautomaat. Het was namelijk ooit voor mij een spannende ontmoetingsplek. In die tijd had ik mijn oog laten vallen op de manager van een andere afdeling. Het geval wilde dat ik van een afstandje kon zien wanneer hij koffie ging halen en heel ‘toevallig’ was mijn mok op dat moment ook leeg. Door deze korte ontmoetingen is een leuke romance ontstaan. Zo zie je, de koffieautomaat is van onschatbare waarde binnen een organisatie ; )

Onmisbare praatjes pot
Als ik op dit moment aan mensen vraag wat ze het meeste missen, dan zijn dat de momenten bij de koffieautomaat. De behoefte die daar onder zit, is de échte verbinding met anderen. Het lijken misschien ‘praatjes pot’ maar deze contacten zijn het cement voor een succesvolle samenwerking. Want dat zijn de momenten waarop we elkaar écht zien. Dit sociale aspect is van groot belang voor ons welzijn en het functioneren van teams. Want wie zich werkelijk verbonden voelt met zichzelf, zijn/haar collega’s en de organisatie, ervaart meer werkgeluk, is meer betrokken, productiever en effectiever.

Diep verlangen om ergens bij te horen
Voor veel organisaties geldt dat de nieuwe manier van werken veel meer hybride zal blijven, dus een combinatie van werken op kantoor en thuis. Dit vraagt om nieuwe manieren van samenwerken en verbinden met elkaar. Het gevoel ergens bij te horen, echt gezien en gehoord te worden is van onschatbare waarde.

Re-Connect: hybride werken waar je zin van krijgt
Wij zien het grote belang van deze echte verbinding met elkaar en hebben speciaal daarvoor een nieuwe training ontwikkeld: Re-Connect. Het is een live online training en teambuilding tegelijk. In een veilige omgeving kunnen medewerkers hun uitdagingen met betrekking tot hybride werken delen.

Breng het cement terug in jouw organisatie
Elke uitdaging komt voort uit een onderliggende behoefte. De behoefte aan verbinding, meer betrokkenheid bij elkaar of oprechte aandacht. Onder onze begeleiding gaat jouw team zelf die behoeften boven water halen en oplossingen bedenken om die in te bedden in de manier van samenwerken. Dat zorgt voor meer eigenaarschap, betrokkenheid, verbinding en werkplezier. Daar geloven wij ten diepste in!

Wil jij ook een duurzame werkwijze creëren voor hybride samenwerken Check dan onze nieuwe live online training Re-Connect.   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *